Lietuvos motorlaivių rinktinė pasaulio čempionate iškovojo auksą!

Osijek mieste, Kroatijoje, vykusiame XXII pasaulio „Formula Future” motorlaivių klasės čempionate, Lietuvos „Garant Boats and Yachts” rinktinė komandinėje įskaitoje iškovojo auksą. 

Vos prieš trejus metus prie senosios Kauno marių prieplaukos įsikūrusi Lietuvos motorlaivių akademija paruošė ir atrinko 11 geriausių šalies pilotų, kurie š. m. liepos 26-30 dienomis dėl pasaulio čempiono titulo varžėsi su 94 stipriausiais pasaulio pilotais iš 10 šalių. 

Nors Kroatija pasitiko su iššūkiais – itin sraunia ir patvinusia Dravos upe bei ypač karštu oru, Lietuvos rinktinė puikiai prisitaikė prie šių aplinkybių ir namo grįžo su geriausios pasaulyje „Formula Future” motorlaivių komandos titulu.

Į Kroatiją lietuviai keliavo su dideliais lūkesčiais – pernai Vokietijoje vykusiame „Formula Future” pasaulio čempionate, bendroje komandinėje įskaitoje, Lietuvos komanda užėmė trečiąją vietą. Šiais metais rinktinė turėjo tikslą šį rezultatą pagerinti ir tai padarė su kaupu!

„Formula Future” pilotai yra suskirstyti į 6 klases, pagal amžiaus grupes nuo 6 iki 18 metų. Pilotų ruošimu rūpinasi vienintelė mūsų šalyje esanti Lietuvos motorlaivių akademija, kurioje vaikai ir paaugliai mokomi motorlaivių sporto pagrindų, kurioje padedama siekti šio sporto aukštumų, taip pat daug dėmesio skiriama fiziniam aktyvumui bei apskritai saugiam ir atsakingam elgesiui vandens keliuose ir prie jų.”

What's your reaction?
0Cool0Bad0Lol0Sad

Leave a comment

LMF © 2024. All Rights Reserved.